Τι είναι το ημιμόνιμο μακιγιάζ; Ποιες περιοχές του προσώπου αφορά; Μπορώ να το κάνω;

Χριστίνα Μπλιούρα - Αισθητικός, Euphoria Center Ιωάννινα

Χριστίνα Μπλιούρα

Αισθητικός, απόφοιτος του τμήματος Αισθητικής του ΑΤΕΙΘ

/
/
Τι είναι το ημιμόνιμο μακιγιάζ; Ποιες περιοχές του προσώπου αφορά; Μπορώ να το κάνω;

Share Post:

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι ουσιαστικά η ευρύτερη έννοια της μικροχρωμάτωσης, η οποία ορίζεται ως η εισαγωγή κατάλληλης χρωστικής ουσίας στις  στοιβάδες της επιδερμίδας, με τη χρήση ειδικών εργαλείων.

Τι είναι το ημιμόνιμο μακιγιάζ; Ποιες περιοχές του προσώπου αφορά; Μπορώ να το κάνω;

Χρησιμοποιείται για τη μείωση ατελειών στην εμφάνιση κάποιου, για τη διόρθωση ασυμμετρίας στα χαρακτηριστικά ή για να κρύψει ατέλειες που έχουν δημιουργηθεί από κάποιο ατύχημα ή ασθένεια.

Η βασική διαφορά στο κανονικό τατουάζ και στο ημιμόνιμο είναι το βάθος  στο οποίο εισέρχεται η χρωστική ουσία. Για το λόγο αυτό το καλλυντικό μακιγιάζ χρήζει ανανέωσης  κάθε  1-3 χρόνια, ανάλογα με την περιοχή στην οποία έχει εφαρμοστεί.

Ποιες περιοχές του προσώπου αφορά;

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ  εφαρμόζεται στα φρύδια, τα χείλη και τα άνω και κάτω βλέφαρα. Είναι η  ιδανική  λύση για το καθημερινό μακιγιάζ της γυναίκας, αλλάζοντας την εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνοντας όμως μια φρεσκάδα και φυσικότητα στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Μπορώ να κάνω ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Το καλλυντικό μακιγιάζ είναι για όλους τους τύπους επιδερμίδας και για όλες τι ηλικίες, αφού μπορεί να τονίσει και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Φυσικά υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για την πραγματοποίηση του όπως: η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η ψωρίαση, ο καρκίνος, ο οξύς διαβήτης, ο έρπης, το χαλάζιο, η χρήση στεροειδών και αντιβιοτικών.

Έτσι λοιπόν σε ένα υγιές δέρμα και οργανισμό, η τεχνική της μικροχρωμάτωσης μπορεί να κάνει θαύματα αλλάζοντας όχι μόνο τα χαρακτηριστικά  του ατόμου αλλά και την ψυχική του διάθεση, αφού πλέον θα είναι ικανοποιημένο με την εξωτερική του εικόνα.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook και Instagram και μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας