CRYOSAUNA

Τι είναι η μέθοδος CRYOSAOUNA;

Είναι μια ασφαλής και γρήγορη μέθοδος, διαρκεί μόλις 3 λεπτά, κατά την οποία εφαρμόζονται  στο σώμα μας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες κυμαίνονται από -120 ºC έως -170 ºC .

Έχει αποδειχτεί κλινικά πώς επιταχύνει τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του σώματος, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τη συνολική υγεία  και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε τις θεραπευτικές δυνάμεις του κρύου για τη θεραπεία του πόνου, τη μείωση των φλεγμονών, τη βελτίωση της υγείας  και την πρόληψη των ασθενειών. Η σύγχρονη «Ολόσωμη Κρυοθεραπεία» ή αλλιώς «Κρυοσάουνα» βασίζεται στη μέθοδο του Ιάπωνα ιατρού Yamaguchi,ο οποίος το 1978 άρχισε να εφαρμόζει θεραπείες ψύξης  μικρής διάρκειας στην επιφάνεια του δέρματος , για την ανακούφιση των ασθενών του από πόνους αρθρίτιδας.

Η κρυοθεραπεία  επιδρά στον οργανισμό σε 3 διαφορετικά επίπεδα :

 • Το βιοχημικό(κυκλοφορικό σύστημα)
 • Το πληροφοριακό (νευρικό σύστημα)
 • Το ενεργειακό (ροή μεσημβρινών)

Πώς δρα η κρυοσάουνα;

Η Cryosaouna επιδρά σε 0,5mm βάθος της επιδερμίδας και στηρίζεται στο υγρό άζωτο,το οποίο στη διάρκεια της συνεδρίας αεριοποιείται. Είναι ένα στοιχείο απόλυτα ασφαλές,αφού ο αέρας που αναπνέουμε αποτελείται 78% άζωτο. Με την έναρξη της θεραπείας, η θερμοκρασία  αρχίζει να μειώνεται στους -120 C έως τους -170 C. Η επιδερμίδα μας αρχίζει να παγώνει,χωρίς να παγώνει το σώμα μας, γιατί το ποσοστό υγρασίας είναι 0%. Ο εγκέφαλος αντιλαμβανόμενος την απότομη πτώση θερμοκρασίας μέσα στην καμπίνα της κρυοσάουνας, θέτει το σώμα μας να ακολουθήσει τις παρακάτω διαδικασίες:

 • Μεταφέρεται το αίμα από τα άκρα, χέρια και πόδια, στον κυρίως κορμό μας, στα ζωτικά όργανα για να τα προστατέψει. Παράλληλα με αυτό δίνει εντολή στην υπόφυση να παράγει ντοπαμίνη, ένζυμα, αδρεναλίνη και ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες είναι τα φυσικά αντιφλεγμονώδη του οργανισμού μας.
 • Διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου στο συνδετικό ιστό, στις αρθρώσεις και στο δέρμα.
 • Από τη στιγμή που θα βγούμε από την καμπίνα,το αίμα πρέπει να γυρίσει πίσω με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη υπεραιμία σε όλο το σώμα μας. Το αίμα αυτό έχει οξυγονωθεί και έχει εμπλουτιστεί με πολύτιμα συστατικά, όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και είναι φρέσκο και καθαρό.

Ποιά τα οφέλη της Cryosaouna;

 • Αποκατάσταση μυοσκελετικών τραυματισμών
 • Καταπολέμηση φλεγμονών
 • Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος
 • Βελτίωση λειτουργικότητας των αρθρώσεων
 • Αυξημένα επίπεδα ενέργειας και  μυικής αντοχής
 • Ενεργοποίηση μεταβολισμού
 • Μείωση σωματικού βάρους (σε κάθε συνεδρία, ανάλογα με τον οργανισμό,υπάρχει καύση θερμίδων από 500-1000)
 • Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
 • Επιδερμική σύσφιξη και παραγωγή κολλαγόνου
 • Αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή,τα εκζέματα, οι διάφορες δερματίτιδες κα
 • Βοηθά στην ψωριάση
 • Βοηθά στα αυτοάνοσα νοσήματα

Πώς περιγράφεται μια συνεδρία;

Ο πελάτης εισέρχεται στο θάλαμο, ο οποίος είναι κλειστός περιμετρικά και ανοιχτός στο επάνω μέρος, φορώντας τα ειδικά υποδήματα.

Δεν πρέπει να είναι ιδρωμένος ή να έχει υγρά(κρέμες, λοσιόν κτλ) σε κάποιο σημείο του σώματός του. Κοσμήματα και μεταλλικά αντικείμενα πρέπει να αφαιρεθούν.

Η καμπίνα γεμίζει με μίγμα αερίου αζώτου και ατμοσφαιρικού αέρα. Η διάρκεια της πρώτης συνεδρίας κυμαίνεται  στα 90-150 δευτερόλεπτα. Σε κάθε επόμενη συνεδρία αυξάνεται ο χρόνος μέχρι το μέγιστο χρόνο που είναι τα 3 λεπτά. Ο χειριστής δε φεύγει ποτέ από το δωμάτιο κατά τη διάρκεια της θεραπείας και ελέγχει την κατάσταση του πελάτη. Μετά τη θεραπεία ο πελάτης ντύνεται αργά και φεύγει μέσα στα επόμενα 10 λεπτά.

Πώς θα αισθανθώ μετά τη συνεδρία;

Σε κάθε συνεδρία, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι ορμόνες χαράς, ευεξίας και καλής διάθεσης. Η τακτική χρήση της κρυοσάουνας παρατείνει την διάρκεια της ευεργετικής επίδρασης και της ενέργειας που προσφέρει.

Πώς θα αντέξω τις χαμηλές θερμοκρασίες ;

Το σώμα δεν παγώνει στην πραγματικότητα, «δημιουργείται» μόνο η αίσθηση του κρύου. Ο αέρας είναι τελείως ξηρός, πράγμα που καθιστά  την διαδικασία απροσδόκητα άνετη.

Πόσο συχνά μπορώ να κάνω;

Ο προτεινόμενος αριθμός συνεδριών είναι 10-25 ανάλογα με την ανάγκη και επανάληψη κάθε 6 μήνες. Αρχικά ξεκινάμε τις συνεδρίες ανά 2 ημέρες  τις πρώτες 2 εβδομάδες και μετά προτείνονται δύο συνεδρίες την εβδομάδα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE

Οι Space Cabin Cryosaounas χρησιμοποιούνται από διακεκριμένες αθλητικές ομάδες και αθλητές όπως: Juventus F.C,Roma F.C,Lacio F.C,Phoenix Suns,Dallas Mavericks, όπως επίσης από τον Ronaldo, Neymar,Usain Bolt, Shaquille O’Neil, James Lebron.