Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πάρα πολλές γυναίκες ασχέτως του επιπλέον βάρους. Με τον όρο κυτταρίτιδα αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει τη χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πορτοκαλιού» στο δέρμα.

Αίτια της κυτταρίτιδας είναι η καθιστική ζωή, η κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές, διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος, κάπνισμα, κακή διατροφή κτλ.

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας:

Θεραπεία με ηφαιστιογενή λάσπη
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η θερμική λασποθεραπεία χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, της κυτταρίτιδας και των ατελειών του δέρματος. Κύρια συστατικά της λάσπης είναι τα καφέ άλγη, τα κόκκινα άλγη και η centella asiatica, τα οποία διεισδύουν στους ιστούς και δρουν εκεί από όπου έρχεται το πρόβλημα. Τα καφέ φύκια χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του συσσωρευμένου λίπους ή της απλής παχυσαρκίας και οιδημάτων.

Η Centella έχει την ικανότητα να διεγείρει τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου μέσα από τους ινοβλάστες του δέρματος. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και υποστηρίζεται ότι δρα “κατευναστικά” στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Ηλεκτροθεραπεία
Η ηλεκτροθεραπεία χρησιμοποιείται ευρύτατα στην αισθητική για θεραπευτικούς σκοπούς.
Χρησιμοποιούνται προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί επιλέγοντας τα πιο κατάλληλα ρεύματα για την κάθε περίπτωση και συνδυάζοντάς τα με τέτοιο τρόπο, ώστε να δρουν στο κάθε στάδιο της δυσλειτουργίας στην οποία απευθύνονται.

Κυτταρίτιδα
Το πρόγραμμα χρησιμοποιείται για όλους τους τύπους κυτταρίτιδας, δηλαδή μαλακή, γενικευμένη και επίπονη.
Τα αποτελέσματά του είναι:

  • Ενεργοποιεί τη λιπόλυση σε βαθειά επίπεδα
  • Ενεργοποιεί τους μύες και τις ίνες
  • Ενισχύει τη φλεβική κυκλοφορία
  • Ενίσχυση της τόνωσης και της σύσφιξης

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE

Η επιλογή ανάμεσα στα 2 προγράμματα EVO I & EVO II αφορά στη διάρκεια της συνεδρίας, 30' και 60' αντίστοιχα.