Ριζική αποτρίχωση με βελόνα

Ριζική αποτρίχωση με βελόνα
Ριζική αποτρίχωση με βελόνα

Η ριζική αποτρίχωση είναι μία μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης η οποία γίνεται με αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσης. Ανακαλύφθηκε το 1869 από τον οφθαλμίατρο Charles Michel στην προσπάθειά του να θεραπεύσει ένα πρόβλημα τριχίασης στις βλεφαρίδες. Με τη χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας εισχωρούμε παράλληλα με την τρίχα στον θύλακα όπου με τη βοήθεια του ρεύματος καυτηριάζουμε την ρίζα της με αποτέλεσμα η τρίχα να μην ξανά εμφανιστεί.

Ριζική αποτρίχωση με ηλεκτρόλυση: βασίζεται στη χρήση του γαλβανικού ρεύματος όπου καταστρέφει χημικά τον θύλακα της τρίχας. Η ηλεκτρόλυση του (νερού) Η2Ο με το ΝaCl, σχηματίζει Η2, Cl και NaOH.To υδροξείδιο του νατρίου που σχηματίζεται έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί είναι αυτό που καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας. Έτσι λοιπόν με τον κατάλληλο χρόνο ηλεκτρόλυσης παράγεται η απαιτούμενη ποσότητα ΝaOH για να καταστραφεί ο βολβός και η θηλή της τρίχας γεγονός που διαπιστώνεται με το αν η τρίχα μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς αντίσταση.

Ριζική αποτρίχωση με θερμόλυση: Η αποτρίχωση με τη μέθοδο της θερμόλυσης βασίζεται στην παραγωγή υψίσυχνου ρεύματος που οδηγείται σε μία βελόνα. Γύρω από αυτήν τη βελόνα δημιουργείται πεδίο υψηλής συχνότητας αυξάνεται η θερμοκρασία και μετατρέπεται η ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας
Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για χνούδι, ξανθές και λευκές τρίχες.

Ριζική αποτρίχωση με Blend: η μέθοδος αυτή αποτελεί συνδυασμό και των δύο παραπάνω μεθόδων και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ριζικής. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε δύσκολες και απαιτητικές περιπτώσεις τριχών και εκεί που οι άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης έχουν αποτύχει.

Πρόκειται για μία μέθοδο επιλεκτικής καταστροφής των κυττάρων της τρίχας που βρίσκεται στην αναγεννητική φάση μέσω ειδικής συσκευής η οποία διοχετεύει συνεχές ρεύμα (ηλεκτρόλυση), ηλεκτρολύοντας έτσι τον θύλακα της τρίχας. Στην περίπτωση της θερμόλυσης, η θερμοκρασία αυξάνεται και μετατρέπεται η ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική. Η αύξηση αυτή της θερμοκρασίας προκαλεί επίσης την καταστροφή των θυλάκων της τρίχας. Η ριζική εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στο πρόσωπο όπου η τριχοφυΐα είναι ορμονοεξαρτώμενη ή αποτελείται από λευκές και ξανθές τρίχες.

Τι πρέπει να αποφεύγετε μετά την ριζική αποτρίχωση:

Μετά τη ριζική, τόσο η υπερβολική θερμότητα (π.χ. σάουνα) όσο και η υπερβολική υγρασία (π.χ. πισίνα) πρέπει να αποφεύγονται για 72 ώρες. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται η υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία της περιοχής που έχει υποστεί αγωγή (π.χ. με μαύρισμα έξω ή σε σαλόνι μαυρίσματος) και πρέπει να εφαρμόζεται αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο σε περιοχές που εκτίθενται σε υπεριώδες φως ή στον ήλιο. Επιπλέον, τα καλλυντικά ή παρόμοια προϊόντα που περιέχουν αρώματα πρέπει να αποφεύγονται 72 ώρες μετά την ριζική.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE